Jeść, by żyć zdrowo! w.2017
dr Joel Fuhrman
Aby cieszyć się dobrym zdrowiem i prawidłową wagą, należy spożywać tylko takie produkty, których zagregowana wartość odżywcza zdecydowanie przewyższa ich wartość kaloryczną. Niestety wielu lekarzy i dietetyków nie zna najnowszych badań w tej dziedzinie i nie stosuje w praktyce swego poradnictwa skali ANDI, która informuje o całkowitej wartości odżywczej pokarmów pod kątem tego, ile zawierają one ważnych dla zdrowia i życia substancji jak: wapń, karotenoidy (beta-karoten, alfa-karoten, luteina, zeaksantyna i likopen), błonnik, kwas foliowy, glukozynolaty, żelazo, magnez, niacyna, selen, witamina B1 (tiamina), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6, witamina B12, witamina C, witamina E, cynk oraz inne. Pokazuje ona także, jaką ilość antyoksydantów zawiera dany pokarm i jaką ma on zdolność do absorbowania wolnych rodników.

Wylecz cukrzycę. Rewolucyjny program żywieniowy...
cena sugerowana: 39,90 zł

Zbrodnie fast foodów
cena sugerowana: 39,90 zł





Kompas dietetyczny. Jak zdrowo jeść...
cena sugerowana: 39,90 zł

Co kupować, by jeść zdrowo. Shopping IQ
cena sugerowana: 44,90 zł

Jak zdrowo i pięknie żyć, czyli ekoporadnik w.2017
cena sugerowana: 59,90 zł

Sałatki i Surówki. Zdrowo jesz, zdrowo żyjesz!
cena sugerowana: 34,90 zł


